nieuws

Vakbondsman Noten is zitten aan onderhandelingstafel beu

Archief

Na bijna 10 jaar gaat hij weg bij de Dienstenbond FNV. Vakbondsman Han Noten (37) treedt per 1 april in dienst van Centraal Beheer Pensioenverzekering. In de functie van segment-manager concernrelaties zal hij zich bezighouden met collectieve pensioencontracten voor ondernemingen met meer dan 1.500 medewerkers.

Voor Noten gaat zo een wens (“Pensioenverzekering houdt me al lang bezig”) in vervulling. Bovendien is hij het zitten aan de onderhandelingstafel een beetje beu. “Ik wilde hoe dan ook daarvan weg. Na 5,5 jaar kan ik de energie niet meer opbrengen die daarvoor nodig is.” Het aanbod van Centraal Beheer komt op het goede moment, zegt Noten. “In de vakbeweging is er geen andere functie die ik ambieer. De functie bij Centraal Beheer ligt in de lijn, omdat pensioenverzekering met arbeidsvoorwaarden heeft te maken. Dat zal zich uitbreiden door integratie van de begrippen ‘pensioen’ en ‘sociale zekerheid’.”
De komende maanden moet Noten veel tijd investeren in het zich eigen maken van de vaktechnische kennis op het gebied van pensioenverzekeringen. “Dat betekent boeken lezen en cursussen volgen, want ik moet nog veel leren.”

Reageer op dit artikel