nieuws

Vakbondsleden akkoord met CAO SNS Reaal

Archief

Leden van de Dienstenbond CNV zijn met overgrote meerderheid akkoord gegaan met de CAO van SNS Reaal. Het onderhandelingsresultaat werd op 26 april aan de leden voorgelegd. De CAO regelt een structurele loonsverhoging van 2%, doorbetaling in het eerste ziektejaar van 100% en in het tweede ziektejaar 70%, maar een bonus van 30% is mogelijk als voldoende reïntegratie-inspanning is verricht. De CAO heeft een looptijd van 1 juni 2004 tot 1 januari 2006. Dat betekent dat inmiddels alweer gestart wordt met de nieuwe CAO-onderhandelingen. “In een aantal technische werkgroepen wordt een aantal belangrijke onderwerpen besproken, waaronder de WIA, een nieuwe pensioenregeling en de gevolgen van de invoering van de basisverzekering.”

Dienstenbond CNV heeft met de werkgever gesproken over Straight Through Processing (STP, geautomatiseerde realtime transactieverwerking) bij het onderdeel Verzekeringen. SNS Reaal heeft aangeven dat functies zwaarder zullen worden en dat de vermindering van de werkzaamheden opgevangen zullen worden door natuurlijk verloop. De vakbond is blij met dit geluid, “maar houdt een vinger aan de pols”. De werkgever heeft namelijk geen werkgarantie gegeven. 

Reageer op dit artikel