nieuws

Vakbondsbestuurder De Graaf verlaat sector verzekeringen

Archief

Gedurende zestien jaar was hij actief in de verzekeringssector, waarvan drie jaar als bestuurder voor de Dienstenbond FNV. Per 1 november a.s. kiest vakbondsman Anne Jan de Graaf (40) voor een ander aandachtsgebied bij de Dienstenbond FV: de groothandel en automatisering.

“Drie jaar is lang zat”, zegt De Graaf, als hij wordt gevraagd naar de reden van zijn switch. “Ik heb het verlangen om mezelf meer te ontplooien. Met diverse vakbondsactiviteiten, zoals afdelingswerkzaamheden, faillissementen, maar ook stakingen, heb ik in het verzekeringsbedrijf nooit te maken gehad. Verder is de sector groothandel en automatisering veelzijdiger door het grote aantal en de vele soorten bedrijven.”
De Graaf, ooit dertien jaar in dienst van Avéro als stafmedewerker en (vrijgesteld) or-lid en kaderlid van de Dienstenbond FNV, wordt opgevolgd door D(ick) van Huizen, districtsbestuurder Utrecht, en eerste onderhandelaar voor verzekeraar Amev Nederland.

Reageer op dit artikel