nieuws

Vakbonden vangen bot bij Amev

Archief

De vakbonden hebben bot gevangen bij Amev over aanvullend ouderenbeleid in verband met een reorganisatie van de consulentenorganisatie, waarbij 72 van de 360 werknemers zouden moeten vertrekken (zie AM 3).

De vakorganisaties wilden bij Amev afspraken maken over een aanvullend ouderenbeleid. Uit reacties van leden was gebleken dat de reorganisatie van de buitendienst vooral oudere werknemers zou treffen. Tijdens een gesprek tussen Amev en de bonden werd echter aan de hand van cijfermateriaal duidelijk gemaakt dat het presteren van de medewerkers niets met leeftijd had te maken.
“Wel is sprake van het teruglopen van het aantal consulentschappen. Dat zullen enkele tientallen zijn, verspreid over drie jaar”, stelt Theo Pluiter, lid hoofddirectie van Amev. “Maar”, zegt hij, “dat is een natuurlijk proces. Wij zien verder dat de nadruk ligt op adviesgevoelige producten. Met de introductie van onze nieuwe producten (zie elders in AM) zal dat nog meer toenemen.”
Hij herkent dan ook niet het beeld dat de vakorganisaties hebben over een reorganisatie die vooral ouderen zou treffen. “Er is weinig aan de hand, het is een continu proces van verbetering van de organisatie. De enigen die zich zorgen moeten maken, zijn die mensen die niet goed functioneren, maar dat is absoluut niet aan leeftijd gebonden.”
Bestuurder Ike Wiersinga van Dienstenbond CNV: “De bonden zullen in de cao-onderhandelingen bij Amev proberen een aanvullend ouderenbeleid te formuleren”.

Reageer op dit artikel