nieuws

Vage faillissementen intermediairbedrijven

Archief

In de afgelopen weken zijn twee intermediairbedrijven failliet verklaard, waarvan vooral onduidelijk is wat er in de afgelopen jaren aan activiteiten zijn geweest.

In Groningen werd het faillissement uitgesproken over Makken en Niemeijer Vastgoed en Hypotheekadvies BV. De onderneming was volgens het Handelsregister gevestigd in Swifterbant, met een postadres in Hilversum, maar zetelde feitelijk aan de Winschoterkade in Groningen.
In oktober 2004 zijn de aandelen overgedragen aan de Stichting Aandelenbeheer Abacus in Den Haag . Daar blijkt per 1 april dit jaar de onbereikbare bestuurder Eric van der Ven opgevolgd te zijn door de Stichting Krommedijk Nederland Beheer.
Curator Gerard Breuker is ervan overtuigd dat dit een schijnconstructie is geweest. Voor hem staat al vast, dat hij voormalig bestuurder Roelof Makken aansprakelijk zal stellen. De schuldenlast loopt in elk geval “in de tonnen”.
Vergunning
Midden vorige week is Cofripi BV in Hoevelaken failliet verklaard. Deze onderneming was actief onder de naam Franken & Mess Financieel Adviseurs. De laatst gedeponeerde jaarrekening betreft 1999.
Curator Jan Dingemans heeft een gesprek gehad met bestuurder Hans Mess, met name over de activiteiten in de afgelopen jaren. Daarin zouden weinig activiteiten zijn ontplooid. Feit is wel dat onlangs (op aanvraag van Mess) een voorlopige vergunning is verleend door de AFM, in het verlengde van de SER-inschrijving van Cofripi.
Hier zou een schuldenlast van circa _ 400.000 zijn.

Reageer op dit artikel