nieuws

Vacaturegraad verzekeringsbedrijf vraagt aandacht

Archief

Met zestig vacatures op duizend banen ligt de vacaturegraad in de verzekeringsbranche twee keer hoger dan het landelijk gemiddelde

Dat blijkt uit berekeningen van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). “Onbekend maakt onbemind”, lijkt de verklaring waarom met name hbo-studenten onvoldoende doorstromen naar de sector, terwijl werknemers in de verzekeringsbranche bijzonder enthousiast zijn over hun baan. Het Verbond van Verzekeraars gaat daarom de contacten met hogescholen intensiveren. Het CVS telde in totaal 3.500 vacatures. Bijna 60% daarvan betrof functies op hbo-niveau. Het overbruggen van de kloof tussen het beeld van schoolverlaters over de verzekeringswereld en de daadwerkelijke beleving van werknemers binnen de branche, is een belangrijke doelstelling van het arbeidsmarktbeleid van verzekeraars.

Reageer op dit artikel