nieuws

Uvit wint zesduizend zorgverzekerden

Archief

Uvit, de fusieorganisatie Univé-VGZ-IZA-Trias met totaal van 4,2 mln zorgverzekerden, heeft zesduizend verzekerden bij kunnen schrijven.

“Er zijn 33.000 nieuwe verzekerden bijgekomen en 27.000 vertrekkers. Dus in totaal hebben we er 6.000 bijgekregen. Op het aantal van 4,2 mln zorgverzekerden is dat echter vrijwel nihil”, zegt woordvoerder Bert Rensen. Hoe de mutaties exact liggen bij de onderliggende labels wil Rensen niet zeggen. “Wij willen naar buiten toe eenheid uitstralen.”
450.000
Vecozo, het systeem waarmee zorgverzekeraars via internet (declaratie-)gegevens uitwisselen, schat het aantal overstappers naar een andere zorgverzekeraar op 450.000.
Dit komt neer op 3%. In totaal zijn 330.000 opzeggingen via Vecozo doorgegeven. Verzekeraars hadden tot 5 januari 17.00 uur de tijd om onderling de opzeggers door te geven. Vecozo schat dat bij dit aantal nog ongeveer 120.000 papieren opzeggingen binnenkomen. Tot 31 januari hebben consumenten de tijd om een andere zorgverzekeraar te kiezen. Alle opzeggingen moeten nu bij de verzekeraars bekend zijn.
Zorgverzekeraar Menzis wil nog geen cijfers doorgeven. Ook Delta Lloyd/Ohra hult zich nog in stilzwijgen.

Reageer op dit artikel