nieuws

Uvit verliest zesduizend zorgverzekerden

Archief

Uvit, fusie-organisatie van Univé-VGZ-IZA-Trias, heeft per 1 januari een klein verlies aan zorgverzekerden geleden

“Er zijn 33.000 nieuwe verzekerden bijgekomen en 27.000 vertrekkers. Dus in totaal hebben we er zesduizend verloren. Op het totaal van 4,2 miljoen is dat vrijwel nihil”, zegt woordvoerder Bert Rensen. Hoe de mutaties exact liggen bij de onderliggende labels wil Rensen niet zeggen. “Wij willen naar buiten toe eenheid uitstralen.” Overigens heeft toezichthouder DNB in navolging van de Nederlandse Mededigingingsautoriteit zijn goedkeuring aan de fusie verleend. Behalve 4,2 miljoen zorgverzekerden kent het concern via de schadetak van Univé nog ruim 550.000 klanten die geen zorgpolis, maar wel andere verzekeringen hebben.

Reageer op dit artikel