nieuws

Uvit sluit Zwolle en Nijmegen

Archief

De fusiecombinatie Uvit (Univé/VGZ/IZA/Trias) sluit twaalf van de zeventien hoofdlocaties, waaronder het hoofdkantoor van VGZ in Nijmegen (600 medewerkers) en dat van Univé in Zwolle (309 medewerkers). Dat beide hoofdvestigingen geheel sluiten, kwam als een verrassing voor de medewerkers tijdens de nieuwjaarstoespraak van bestuursvoorzitter Edwin Velzel. De hoofdkantoorfuncties centraliseert Uvit in Arnhem.

De IZA-kantoren in Nieuwegein, Delft, Groningen, Heerhugowaard, Den Bosch, Oldenzaal, Sittard en Velp worden gesloten. Op termijn gaan ook de locaties van VGZ in Nijmegen, Tilburg en Den Bosch dicht en die van Univé in Zwolle en Heerlen.
Het huisvestingsbeleid voorziet er in dat de kantoorlocaties in Assen, Alkmaar, Eindhoven en Gorinchem blijven gehandhaafd. Daarnaast blijven de verzekeringswinkels van de verschillende merken – verspreid door heel Nederland – aanwezig.
Zonder de medewerkers van de Univé-onderlingen mee te tellen, heeft Uvit 4.500 medewerkers. Al komende zomer verhuizen directies, staf- en concerndiensten naar een tijdelijk onderkomen in Arnhem. Dat betreft tussen de 150 en 250 man. Bestuursvoorzitter Edwin Velzel hoopt dat de herschikking soepel verloopt, maar voorziet wel een “forse klus”.
Functies
Niet alleen sluiten er kantoren, maar ook functies zullen anders verdeeld worden. Als voorbeeld noemt woordvoerder Bert Rensen de declaratieverwerking. “Die wordt nu op vijftien plekken gedaan. Straks nog op één plek. Dan gaat weliswaar je locatie niet dicht, maar verhuist wel je functie.”
Volgens Rensen kwam de berichtgeving over het huisvestingbeleid wel als een schok. “De gevoelens zijn een beetje tweeledig. We zijn een jaar geleden al gefuseerd en nu gaat er eindelijk wat gebeuren. En aan de andere kant horen mensen nu dat hun locatie gewoon sluit. Dat is wel even schrikken.”
in Zwolle (zie foto) en VGZ in Nijmegen gesloten.

Reageer op dit artikel