nieuws

Uvit benoemt kwartiermakers

Archief

Er lijkt wat meer vaart te komen in het samenvoegen van Uvit, de fusieorganisatie van Univé, VGZ, IZA en Trias. Er zijn 21 ‘kwartiermakers’ benoemd, mensen uit het hoogste management, die onder andere de nieuwe organisatiestructuur gaan uittekenen.

De kwartiermakers hebben hiervoor tot eind dit jaar de tijd. Vanaf 1 januari zullen zij het nieuwe management van Uvit gaan vormen. “We streven ernaar de medewerkers voor de Kerst duidelijkheid te geven over de nieuwe opzet”, zegt woordvoerder Bert Rensen. “Maar de details voor iedere medewerker afzonderlijk zijn pas op 1 april volgend jaar duidelijk. Het motto blijft: zorgvuldigheid gaat boven snelheid.”
In gesprekken met de vakorganisaties blijft Uvit benadrukken dat de beheerskosten (en dus de arbeidskosten) omlaag moeten. Toch zal de fusie op korte termijn geen banen kosten. Sinds het najaar van 2006 is een matiging van het vacaturebeleid afgesproken, zodat vacatures alleen tijdelijk worden opengesteld, tenzij het gaat om sleutelfuncties. Ook is een loopbaanadviescentrum ingericht voor Uvit-medewerkers, die zich moeten of willen heroriënteren op hun carrière.
Uvit heeft verder plannen om op een nog nader te bepalen centrale locatie een nieuw hoofdkantoor te vestigen.

Reageer op dit artikel