nieuws

Uveco wil jongeren binden via Rijbewijs Totaalplan

Archief

De Veghelse financiële dienstverlener Uveco heeft een formule ontwikkeld om jongeren aan zich te gaan binden. Dit moet gebeuren met het door algemeen directeur John Hampsink ontwikkelde Rijbewijs Totaalplan. In het verlengde van het voorgefinancierd behalen van het rijbewijs en dito aanschaf van een auto, is het de bedoeling dat zij later ook de hypotheek via Uveco sluiten.

Bij het zoeken naar een financier voor het Rijbewijs Totaalplan is Hampsink, die zijn bedrijf heeft opgebouwd rondom kernactiviteit hypotheekbemiddeling, uitgekomen bij Achmea-onderdeel Avéro Leven.
Het innovatieve product is in feite een spaar/leencontract, gericht op jongeren vanaf een jaar of zestien. De contractsduur is minimaal vijftien jaar en maximaal twintig jaar. Bij een contract van vijftien jaar is de maandbetaling f 100; er wordt dus in totaal f 18.000 betaald.
Ingebouwd is een overlijdensrisicodekking: indien de cliënt komt te overlijden, houdt de betalingsverplichting meteen op.
Virtueel kapitaal
Direct bij aanvang van het contract komt er virtueel een bedrag van f 17.000 beschikbaar. ‘Virtueel’ omdat een deel (f 7.000) op een beleggingsrekening wordt gestort.
De resterende f 10.000 is min of meer direct opneembaar. Dat wil zeggen dat f 3.500 wordt overgemaakt naar een autorijschool, die voor dat bedrag cliënten naar een rijbewijs wil begeleiden.
Het overblijvende bedrag van f 6.500 is bedoeld voor de aanschaf van een gebruikte wagen, nadat het rijbewijs is behaald. Die f 6.500 kan tot dat tijdstip op een spaarrekening worden gezet, tegen een rente van 6%. Hampsink: “Hiermee willen wij aantrekkingskracht uitoefenen op jongeren vanaf vijftien jaar die een bijbaan hebben. Ze kunnen dan al drie jaar voor een auto sparen met een aantrekkelijke rente.”
Vanzelfsprekend wordt cliënten ook een aanlokkelijk premievoorstel voor de autoverzekering gedaan (eerste twee maanden gratis). Overigens kunnen de maandpremies voor het Rijbewijs Totaalplan, al dan niet tijdelijk, door anderen (bijvoorbeeld ouders of grootouders) worden betaald.
Octrooi
Hampsink stelt dat hij op zijn formule, via een bureau in Eindhoven, voor een periode van vijf jaar octrooi heeft verkregen. Hij erkent dat sommige elementen van zijn Rijbewijs Totaalplan niet nieuw zijn, maar is wel van mening dat de formule als geheel zodanig uniek is.
Uveco gaat het Rijbewijs Totaalplan promoten via advertenties in bladen en op billboards en ook via rijscholen. Vanwege het EK Voetbal-‘seizoen’ is de steunkleur oranje. Deze week zal ook een Internet-site (www.uveco.nl) operationeel worden.
John Hampsink: “Als geheel is de formule uniek”.
Uveco beschikt nu over twaalf franchisenemers
Uveco is in april jl. gestart met een franchiseformule. Inmiddels zijn er twaalf franchisenemers actief, voornamelijk in Noord-Brabant en Gelderland. Hampsink wil naar een landelijke dekking. “Belangstellenden kunnen zelfs zonder investering starten, omdat zij het entreebedrag van f 150.000 in zestig maandelijkse termijnen kunnen voldoen”, aldus Hampsink. Ook de eerste huisvesting hoeft geen probleem te zijn, want men kan een bureau huren in het hoofdkantoor van Uveco in Veghel en van daaruit het overeengekomen (beschermde) postcodegebied bedienen.

Reageer op dit artikel