nieuws

Utrechtse NN-cluster krijgt naam MidStaete

Archief

Onder de naam MidStaete Verzekeringen & Financiële Diensten hebben vier NN-kantoren in Utrecht en Gelderland hun bemiddelingsactiviteiten samengevoegd.

MidStaete is inmiddels al de handelsnaam van Dorestaete (Wijk bij Duurstede), A.A. Oskam (Lopik) en Sijsma (Tiel). Begin volgend jaar sluit Jansen Groenendijk (Zeist en Oosterbeek) zich aan. “Om automatiseringstechnische redenen treden wij iets later toe”, zegt Jan Willem van Dijk van assurantiemakelaar Jansen Groenendijk. MidStaete zal straks tachtig werknemers tellen, die samen goed zijn voor een provisieomzet van zo’n e 7 mln per jaar.
MidStaete krijgt zijn administratieve hart tijdelijk in Wijk bij Duurstede; dit centrum verhuist op termijn naar een nieuwe locatie in Zeist. De ‘commerciële’ kantoren in Zeist, Lopik, Tiel en Oosterbeek blijven open.
Ridderpoort
MidStaete is het tiende cluster dat wordt gevormd door assurantiekantoren die eigendom zijn van Nationale-Nederlanden. De negen andere zijn: Athena (regio Amsterdam), Cantos (Eindhoven), Census (Noord-Nederland), Fondas (West-Brabant), MixZ (regio Den Haag), Noordborgh (Noord-Holland), Ridderpoort (Rijnmond), Salix (Twente) en Zuidstaete (Limburg). De totale provisieomzet van deze clusters is, samen met een vijftal nog losse NN-kantoren, ruim e 100 mln.
Aan het samenwerkingsverband Ridderpoort worden nog dit jaar drie bedrijven toegevoegd: Van der Hoek Vlasblom met vestigingen in Numansdorp en ‘s-Gravendeel, de vestiging Berkel en Rodenrijs van Brand Lugtenburg Koster en de portefeuille van Assurantiebedrijf De Maaspoort in Schiedam. Ridderpoort telt dan zo’n 125 medewerkers. De Gorkumse vestiging van Brand Lugtenburg Koster verhuist naar Fondas, waar dan ruim 130 mensen werkzaam zijn.
Een samenvoeging is er verder in het oosten van het land, waar het Twentse cluster Salix wordt uitgebreid met de Apeldoornse bedrijven Van Meulen Assurantiën en pensioenadviesbureau Borgh-Valkenburg. Het laatste kantoor is afkomstig van NN-captive Mandema & Partners, dat onlangs ook al pensioenadviesbureau Prometheus afstond aan Acadium Bastion. Eerder werd bekend dat de recente aankoop Teer Muller (Haarlem) zich aansluit bij Athena (regio Amsterdam).
Sorgeloos
De tien NN-clusters werken op hypotheekgebied voortaan samen met franchiseketen Sorgeloos, eveneens eigendom van Nationale-Nederlanden. De NN-kantoren laten óf hun volledige hypotheekproductie via Sorgeloos verlopen óf maken gebruik van het door Sorgeloos gehanteerde verwerkingssysteem Sonar “Hiermee krijgt NN alle aanvragen, op jaarbasis drieduizend, op een uniforme manier aangeleverd”, vertelt Sorgeloos-directeur Gerrie Huis in ’t Veld in een intern ING-blad.
Sorgeloos telt inmiddels 23 vestigingen, waarvan 15 in de provincie Zuid-Holland. De franchiseketen sloot vorig jaar zo’n tweeduizend hypotheken. Volgens Huis in ’t Veld bracht Sorgeloos daarvan 40% onder bij aandeelhouder NN. Volgens de planning wordt dat productieaandeel straks 70%.

Reageer op dit artikel