nieuws

UPO mag ook volgens AFM via intermediair

Archief

Het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dat verzekeraars nu uitsluitend rechtstreeks aan de klant versturen, mag naar de mening van de AFM ook door het intermediair worden verstuurd

Dat heeft de toezichthouder desgevraagd laten weten aan advocaat Cees de Jong, die is ingeschakeld door intermediairbedrijf Koster Verzekeringen. De Jong constateerde eerder dat verzekeraars ten onrechte verwijzen naar de Pensioenwet, die hun de plicht zou opleggen zelf de UPO’s te versturen. De AFM zegt de opvatting van De Jong te delen. “De wet schrijft voor dat de pensioenuitvoerder zelf een UPO verstrekt, maar staat uitbesteding toe.” Volgens Koster wordt over deze kwestie komende maand contact gezocht met het Verbond van Verzekeraars.

Reageer op dit artikel