nieuws

Univé Zorg zaait onterecht onrust onder medewerkers

Archief

Univé Zorg heeft onterecht onrust gezaaid onder 54 medewerkers en heeft hen daarom een reischeque van f 1.250 gegeven.

Vorig jaar juli deelde Univé Zorg de 54 werknemers op de verzekerdenadministratie in Alkmaar mee dat 25 van hen wegens reorganisatie zouden moeten afvloeien. Dat zou dit jaar gebeuren. “Het bracht uiteraard op die afdeling de nodige onrust met zich mee”, zegt Univé-woordvoerster Margreet Arendse. “Maar vorige maand bleek, dat er een inschattingsfout was gemaakt en dat alle werknemers kunnen blijven. De inschattingsfout had te maken met de komst van een nieuw automatiseringssysteem dat onderdeel uitmaakte van de reorganisatie. Vier van de betrokken werknemers hebben reeds een andere baan gevonden. Ik weet niet of ze toch blijven.”
Op de vraag of f 1.250 een adequaat bedrag is, zegt Arendse: “Het bedrag is bedoeld als een gebaar. De hoogte van het bedrag is niet af te meten aan het geleden leed. Dat zou ook nooit kunnen.”

Reageer op dit artikel