nieuws

Univé verzekert leden skatebond

Archief

Samen met de Skatebond Nederland (SBN) heeft Univé een skateverzekering ontwikkeld voor leden van de door Univé gesponsorde skeelerbond. Dekking wordt geboden voor ongevallen, aansprakelijkheid en rechtshulp.

De meest uitgebreide dekking (inclusief rechtshulp) genieten SBN-leden die een licentie hebben voor wedstrijden, toertochten of instructie. De juridische bijstand wordt alleen verleend als zich incidenten hebben voorgedaan tijdens een bondsactiviteit. Leden van bij SBN aangesloten verenigingen zijn eveneens verzekerd van de uitgebreide dekking tijdens skeelerwedstrijden of trainingen op een afgesloten baan of een door de club uitgezet parcours.
SBN-leden kennen tijdens privéritten alleen een ongevallen- en aansprakelijkheidsdekking. Om voor de dekking in aanmerking te komen stelt Univé wel een voorwaarde: de skater moet in het bezit zijn van een ‘skatevaardigheidsbewijs’. Een dergelijk bewijs, dat mede op initiatief van Univé in het leven is geroepen, kan gehaald worden door een cursus te volgen bij een skatevereniging of bij een skeeler- of sportschool. Kern van de cursus is verkeersinzicht en rem- en uitwijktechnieken.
Vorige week zaterdag werd tijdens de beurs Unive Skate Life in Utrecht het eerste exemplaar van een skatevaardigheidsbewijs overhandigd aan Olympisch schaatskampioene Marianne Timmer.
Een ‘skatevaardigheidsbewijs’ als toegangskaart tot de Univé-verzekering.

Reageer op dit artikel