nieuws

Univé-topman Thijs Meinders stapt op

Archief

Thijs Meinders is opgestapt als algemeen directeur van Univé. Reden voor zijn vertrek is het te trage tempo van het vernieuwingsproces op ICT-gebied.

Op zijn vertrek wil Meinders (48) desgevraagd geen commentaar geven. In het officiële persbericht van de coöperatieve verzekeraar wordt aangegeven dat Meinders “de verantwoordelijkheid neemt voor de tegenslag waarmee Univé kampt bij de voortgang van de vernieuwing van haar organisatie”.
Navraag leert dat Meinders bij zijn aantreden als algemeen directeur begin 1998 zich enkele doelen had gesteld die binnen twee jaar moesten worden gerealiseerd. Ten aanzien van groei in premie en (tevreden) klanten was het resultaat positief, maar de resultaatgerichtheid liet nog te wensen over, zegt woordvoerder Rob Mensinga.
ICT blijft achter
Insiders laten weten dat het vernieuwingsproces op het gebied van ICT achterblijft. “Univé werkt met verouderde systemen die allang vervangen hadden moeten zijn, zodat werkprocessen sneller en efficiënter kunnen verlopen. Dat dit doel niet is gehaald, heeft Meinders zich sterk aangetrokken en daarvan de uiterste consequentie willen dragen om zijn persoonlijke geloofwaardigheid te behouden.”
Meinders was twintig jaar in dienst van Univé. Voor zijn aantreden als algemeen directeur was hij van 1990 tot begin 1998 lid van de hoofddirectie. Meinders was afkomstig van DLG die in 1990 met Novo tot Univé fuseerde.
Zijn functie wordt waargenomen door Jan Kuper, directeur financieel-economische zaken. Het bestuur van de coöperatieve vereniging Univé beraadt zich nog over de definitieve opvolging van Meinders. Een besluit wordt dit najaar verwacht.
Thijs Meinders, weg na twintig jaar Univé.

Reageer op dit artikel