nieuws

Univé speelt quitte in zorg

Archief

Het zorgbedrijf van Univé (Univé/VGZ/IZA/Trias) zal over 2007 onder aan de streep waarschijnlijk op nul uitkomen.

“We lijden verlies op de basisverzekering en maken winst op de aanvullende verzekeringen”, aldus bestuursvoorzitter Edwin Velzel. “Helemaal precies weten we het nog niet, maar het zal om en nabij nul zijn. Andere zorgverzekeraars zullen het veel slechter doen, maar een partij als Agis misschien beter”, verwacht Velzel.
Over de Zekur-polis is Velzel “dik tevreden”. Volgens eigen zeggen zijn er daar ongeveer tienduizend van gesloten. “Niet alleen door jongeren overigens. Er heeft zich ook een 87-jarige aangemeld. Mensen vergeten dat wij weliswaar zorg bij slechts een aantal partijen hebben ingekocht, maar dat ze voor acute zorg bij ieder ziekenhuis terecht kunnen. Daarnaast kunnen ze ook een eigen keuze in zorgaanbieder maken, alleen vergoeden wij dan maar 80% in plaats van 100% van de kosten.”
Univé is van plan nog meer doelgroeppolissen zoals de Zekur-polis in de markt te zetten.
Sonja Bakker
Zo goed als de Zekur-polis aanslaat, zo slecht slaan de Lekker Fit- en Lekker Slankpolissen aan, die onder meer het afslankprogramma van Sonja Bakker vergoeden. “Die gaan we evalueren en bekijken waarom ze niet aanslaan. Dat wil niet zeggen dat we er nu al mee stoppen”, aldus Velzel.

Reageer op dit artikel