nieuws

Univé en VGZ ‘strijden’ verder om militairen

Archief

Er zijn nog maar twee verzekeraars ‘in beeld’ voor het ziektekostencontract van militairen: Univé en VGZ.

Vijf verzekeraars hebben een offerte uitgebracht voor het ziektekostencontract: AXA, Cardian (Agis), VGZ (in samenwerking met ABP), Zilveren Kruis Achmea en de huidige verzekeraar Univé. “AXA en Zilveren Kruis Achmea hebben aangegeven dat zij inmiddels niet meer zijn geïnteresseerd”, zegt Ger van Rijswijk van SZVK (Stichting Ziektekosten Verzekering Krijgsmacht) van het ministerie van Defensie. Ook af viel Cardian (Agis). “De offerte bestond”, aldus Van Rijswijk, “slechts uit een A4-tje met een bedrag.” Medio april kiest SZVK tussen VGZ/ABP en Univé.
Het contract, dat sinds 1995 is ondergebracht bij Univé, loopt eind van dit jaar af. Volgens de Europese mededingingsregels moet een nieuw contract tot stand komen via een openbare aanbesteding. Het contract omvat circa 130.000 verzekerden (onder en boven de loongrens): 55.000 actieve militairen en 12.000 postactieve militairen plus 65.000 meeverzekerden. Defensie draagt voor een groot deel het risico van de actieve, de verzekeraar draagt het overige risico.

Reageer op dit artikel