nieuws

Univé en Postbank scoren goed bij Nederlanders

Archief

Univé heeft de beste reputatie als verzekeraar en Postbank is koploper bij de banken. Dit blijkt uit onderzoek van TNS Nipo onder 6.000 Nederlanders.

Zij beoordeelden 19 verzekeraars en 24 banken op hun reputatie. De reputatie van de financiële instellingen werd positief beïnvloed door solide en betrouwbare uitstraling, goede financiële resultaten, het gevoel dat het geld in betrouwbare handen is, het hebben van deskundige medewerkers en de goede kwaliteit van de producten.
De reputatie werd negatief beïnvloed door het verkwisten van geld, geen waar krijgen voor je geld en onvoldoende respect voor klanten.
De negatieve bouwstenen wegen zwaar. “Nederlanders hebben een structureel wantrouwen ten opzichte van banken en verzekeraars, als het gaat om het verkwisten van geld. De eerste bank of verzekeraar die kan claimen het geld van de klanten niet te verkwisten, heeft een voorsprong op andere financiële instellingen. Deze factor belemmert banken en verzekeraars namelijk te groeien in reputatie. Ook het feit dat banken en verzekeraars claimen te werken volgens hoge ethische standaarden, gaat er bij de Nederlander niet in”, aldus onderzoeker Adriaan Eecen.
Goede tweede
Interpolis volgt Univé op de voet en ook ANWB Verzekeringen mag rekenen op een goed gevoel bij de Nederlanders. Postbank moet ervoor waken dat Rabobank de koppositie niet overneemt. Bij de banken scoort de Triodos Bank ook goed met een derde plek.

Reageer op dit artikel