nieuws

Univé-contract voor ziektekosten van landbouwers en tuinders

Archief

Univé heeft voor LTO, de Land- en Tuinbouworganisatie, een mantelcontract gesloten voor ziektekosten.

Het mantelcontract dat begin volgend jaar ingaat, omvat de particuliere- en de ziekenfondsverzekering. De particuliere verzekerden krijgen een korting van minstens 10% op de reguliere premies. “Al naar gelang de regio kan de korting oplopen tot 15%”, zegt Univé-woordvoerder Herbert Heuvink. Univé hanteert namelijk – net als onder meer Zilveren Kruis en FBTO – een regiotoeslag voor de duurdere gezondheidsregio’s. Heuvink: “De ziekenfondsverzekerden krijgen op de aanvullende verzekering een korting die al naar gelang het gekozen pakket varieert van 7,5% tot 13%.”
Belangrijk voor de doelgroep – die voornamelijk bestaat uit (kleine) zelfstandigen is, dat onbeperkt, zonder medische waarborgen, kan worden gewisseld tussen de ziekenfondsverzekering (plus aanvullende verzekering) en de particuliere verzekering. Het mantelcontract loopt tot 2006.
Circa 90.000 leden.
Bij de koepelorganisatie LTO zijn vijf regionale organisaties van boeren- landbouwers en tuinders aangesloten. Zij hebben samen meer dan 90.000 leden. Een van de aangesloten organisaties is de LLTB. In tegenstelling tot de andere organisaties verzorgt LLTB zelf de front-office. De aanbieding en informatie geschiedt via Vegio, de assurantietussenpersoon van LLTB. Voor de andere organisaties verzorgt LTO de front-office.
LTO en Univé zullen over een poosje bekijken of het aanbod bij de LTO-organisaties verbreed kan worden.

Reageer op dit artikel