nieuws

Unirobekantoren Steegh en Aben samen verder

Archief

Twee Venlose kantoren van Unirobe, Steegh Assurantiën en Aben Assurantiën zijn samengevoegd. Directeur van de nieuwe combinatie is Ad Poot (Steegh). Hij ziet grote voordelen in dit samengaan omdat de “activiteiten en klantenkringen van Aben en Steegh behoorlijk complementair zijn.”

De klanten van Steegh zitten geografisch gezien vooral tussen Venlo en Roermond, terwijl het zwaartepunt van de klantenkring van Aben vooral ‘in het noorden’ tussen Venlo en Horst ligt. Bovendien heeft Aben veel cliënten in het hogere segment. “Dat is nu juist het deel van de markt waar Steegh zich wat duidelijker wil profileren”, zegt Poot. Via dat hogere segment wil de nieuwe combinatie ook meer bedrijven bereiken om bijvoorbeeld collectieve polissen en andere specifieke verzekeringen af te sluiten.
19.000 relaties
De samensmelting van de twee bedrijven heeft niets te maken met de nieuwe positie van Unirobe binnen het Aegon-concern, zegt Poot desgevraagd. “Bij de aankoop van Aben, dat toen nog Lancyr-Aben heette, is de overgang al afgesproken.”
Steegh boekte vorig jaar _ 3,2 mln provisie-omzet en Aben _ 1,2 mln. De nieuwe combinatie heeft in totaal 19.0000 relaties, waarvan er 2.500 tot de kleine zakelijke. markt behoren. “Van onze omzet komt overigens 20% uit kleinere kantoren die via ons plaatsen”, aldus Poot.

Reageer op dit artikel