nieuws

Unirobe breidt netwerk uit met drie assurantiekantoren

Archief

Unirobe Groep heeft zich onlangs versterkt met (de aankoop van) drie assurantiekantoren. Via dochterbedrijven van de groep werd een volledig belang verworven in Media Assurantiegroep Nederland (Hilversum), Amstelraad Assurantiën (Amsterdam) en assurantiemakelaar A.J.M.G. Heintz (Rotterdam).

De aankoop van Media Assurantiegroep Nederland (MAN), een specialist in het maken van verzekeringsprogramma’s voor mediabedrijven, is een welkome aanvulling op de activiteiten van Unirobe-dochter Westerzee Assurantiën (Laren). De overname heeft met terugwerkende kracht tot 1 januari van dit jaar plaats.
MAN (vier medewerkers) is gevestigd op het mediapark in Hilversum en verzekert vooral producenten en leveranciers van televisie- en radioprogramma’s. Alle activiteiten op het gebied van mediaverzekeringen door Westerzee worden volgens Unirobe-directielid Jorgen Botermans geconcentreerd in deze vestiging.
Concurrentie krijgt Westerzee/MAN in het segment mediaverzekeringen van met name assurantiemakelaar Aon, DSV Assurantiegroep (Amsterdam) en Van Lanschot Assurantiën. Het provisie-inkomen van Westerzee Assurantiën (32 medewerkers) stijgt door de jongste acquisitie met e 0,7 mln naar e 3,7 mln per jaar.
Amstelraad/Heintz
Eerder verwierf Unirobe al een 100%-belang in twee andere kantoren: Amstelraad Assurantiën (negen medewerkers) en A.J.M.G. Heintz, makelaar in assurantiën (zeven medewerkers). In beide bedrijven had de groep al een belang van 33% via zijn participatiemaatschappij Lippmann Deelnemingen.
Als gevolg van de overname verhuist de organisatie van Amstelraad Assurantiën komende maand van Amsterdam naar het kantoorpand van de W.B.D. Lippmann Groep in Diemen. De fusiecombinatie telt dan 125 medewerkers. De provisieomzet van Lippmann stijgt met de 7,5 ton provisie van Amstelraad tot rond e 12,0 mln per jaar, aldus Unirobe-directielid Robbert Blij.
Heintz, lid van NVA en NVGA, werd al twee jaar geleden geïntegreerd in de organisatie van Den Hollander Assurantiën in Barendrecht, aldus Blij. “Het bedrijf werd toen losgeweekt van KSK Advies Groep, eigendom van De Goudse, die in financiële moeilijkheden verkeerde.” Het provisie-inkomen van Heintz beloopt volgens hem e 0,4 mln per jaar. De totale provisieomzet 2004 van Den Hollander en Heintz komt daardoor uit op e 1,7 (1,3) mln per jaar. Het geïntegreerde assurantiebedrijf heeft negentien medewerkers in dienst.
Unirobe Groep, waarin verzekeraar Aegon voor 45% participeert, telt door deze acquisities nu zeventien ondernemingen met 45 vestigingen en ruim negenhonderd medewerkers. Het totale provisie-inkomen van de groep bedroeg vorig jaar e 83,0 mln.

Reageer op dit artikel