nieuws

Unigarant wil zich onderscheiden met no-claimregeling bromfietsers

Archief

Bromfietsers die overstappen op een motorfiets of auto, kunnen maximaal drie schadevrije jaren meenemen als zij verzekerd zijn bij Unigarant. De maatschappij voert tevens een nieuwe ongevallenpolis.

Unigarant zegt de no-claimregeling voor bromfietsers te hebben geïntroduceerd om zich te onderscheiden van de overige aanbieders die hun bromfietspremies per 1 april niet zullen verhogen. Ook Unigarant doet dat voor het tweede achtereenvolgende jaar niet, maar dat is volgens de maatschappij niet genoeg. “We willen toch iets extra’s doen om onze portefeuille verder te kunnen uitbreiden”, zegt woordvoerder Roel Kok.
Drie schadevrije jaren
De no-claimregeling biedt bij Unigarant verzekerde bromfietsberijders de mogelijkheid om maximaal drie schadevrije jaren op te bouwen. De schadevrije jaren gelden ook voor de motorfiets- of autoverzekering die later wordt gesloten bij Unigarant.
De schadevrije jaren moeten uiterlijk binnen een jaar na beëindiging van de bromfietsverzekering zijn ‘overgenomen’. De korting wordt opgeteld bij andere premiekortingen die voor de motorfiets- of autopolis van toepassing zijn.
Met ruim 150.000 polissen claimt Unigarant veruit de grootste verzekeraar te zijn in een markt die rond 400.000 bromfietsen zou omvatten. De portefeuille telt een bruto premie-omzet van f 20 mln en relatief goede resultaten oplevert, vertelt Kok. “Het is geen vetpot, maar de tekening is ook niet verliesgevend.”
Ongevallenpolis
Naast verhaalsservice kan de eigenaar van een brom- en snorfiets ook een ongevallenverzekering sluiten bij Unigarant. De bestuurder en maximaal één medepassagier hebben dan recht op een eenmalige uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval.
De verzekerde bedragen zijn f 5.000 bij overlijden, en maximaal f 25.000 bij blijvende invaliditeit. De premie voor deze ongevallenpolis bedraagt f 2,50 per maand of f 30 per jaar.

Reageer op dit artikel