nieuws

Unigarant vergoedt schade reisverzekering in natura

Archief

Unigarant vergoedt schadeclaims onder de reisverzekering voortaan in natura. Het volmachtbedrijf van de ANWB heeft daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met webwinkel Scalepoint.

De samenwerking is deze maand ingegaan. Unigarant hoopt met de naturavergoeding de snelheid en kwaliteit van de schadeafhandeling te vergroten. Met het vastgestelde schadebedrag wordt de klant in staat gesteld om nieuwe producten aan te kopen via de webwinkel Scalepoint (Hilversum). Daartoe kan de klant kiezen uit een uitgebreid assortiment producten, zegt Unigarant. We verwachten hiermee veel verzekerden een plezier te doen en de nare smaak van de schade aan of diefstal van het product snel weg te kunnen nemen, aldus adjunct-directeur Gert Jan Westerman.
Eerder al ging Scalepoint in zee met Achmea-dochters Centraal Beheer en FBTO. Beide direct-writers hebben aangekondigd in juni van dit jaar de samenwerking te evalueren. Over het verloop van de samenwerking zouden de Achmea-bedrijven niet tevreden zijn. Verzekerden zouden nog veel te vaak kiezen voor een contante schade-uitkering na een bezoek aan de webwinkel. Dat impliceert dat de klant met een uitkering in contanten elders toch nog goedkoper uit kan zijn. De samenwerking met Scalepoint is juist bedoeld om de schadelast te beperken door een (goedkopere) vergoeding in natura.
met Mark Boskamp, directielid Scalepoint (zittend rechts), de samenwerkingsovereenkomst. Verder van links naar rechts: Bas Meelker (distributiemarketeer Internet Unigarant), Gert Jan Westerman (adjunct-directeur Unigarant) en Michel Schöpgens (directielid Aquila Informatica).

Reageer op dit artikel