nieuws

Unigarant start met Garantex eigen expertisedienst

Archief

Dwars tegen de huidige trend van het uitbesteden in, is Unigarant onder de naam Garantex in Utrecht van start gegaan met een eigen expertisedienst.

De twaalf man sterke expertisedienst zal zich, als zelfstandig rechtspersoon, onderleiding van directeur Hans Berkhof in eerste instantie gaan richten op taxaties, schouwingen en expertises op watersport-, auto- en caravangebied.
Hoewel de ANWB-dochter beweert dat Garantex onafhankelijk gaat opereren, verwacht Unigarant toch dat met een eigen dienst meer sturing mogelijk is en een betere controle op de kwaliteit. “We denken dat we nu veel sneller kunnen acteren in de dossierbehandeling”, aldus Hans Berkhof.
Het idee dat men het zelf beter zou kunnen viel bij Unigarant min of meer samen met het overtollig worden van enkele expertisemedewerkers vanuit de ANWB. Van de expertisedienst van het moederbedrijf zijn er nu zes mensen bij Garantex terechtgekomen. Directeur Berkhof zelf is afkomstig uit de Unigarant-organisatie.
Naast taxaties, schouwingen en expertises op het gebied van watersport gaat Garantex zich onder meer bezighouden met geschillenonderzoek, technische motorschades, diefstalonderzoek op het vlak van autoverzekeringen en taxaties en veiligheidskeuringen van caravans.
“Het is zaak dat wij nu eerst de werkprocessen goed op orde krijgen”, aldus Berkhof. “Daarna zal zo snel mogelijk een strategische visie in de vorm van een meerjarenplan op tafel komen.”

Reageer op dit artikel