nieuws

Unigarant komt met basis-autopolis

Archief

Unigarant heeft een nieuwe autoverzekering, die tegen een lage premie de belangrijkste risico’s dekt. De maatschappij mikt met deze Budget Autoverzekering op mensen met een oudere auto of een lage no-claimkorting.

“We vervullen hiermee een behoefte die bij veel klanten aanwezig is”, zegt Unigarant. “Met de nieuwe verzekering is het intermediair in staat een product op maat aan te bieden.” Bij de Budget Autoverzekering kan – naast het WA-risico – gedeeltelijk casco (ruitbreuk, diefstal of poging daartoe en brand/storm/natuur) en het aanrijdingsrisico mee worden verzekerd. De polis is vooral bedoeld voor mensen met een lage no-claimopbouw of een auto met een dagwaarde die lager is dan e 8.000.
De verschillen met de reguliere Unigarant Autoverzekering zitten vooral in de beperkte accessoiredekking, het hogere eigen risico (dat niet kan worden afgekocht) en het ontbreken van de 10% overdekking bij totaal verlies.
Inwonende partners kunnen wel, net als bij de standaard-autopolis, gebruik maken van het ‘2e Auto Bonus Plan’, waarbij de auto van de partner dezelfde no-claimkorting krijgt. Zijn op de tweede auto meer schadevrije jaren opgebouwd dan op de eerste, dan geldt de hogere korting voor beide voertuigen. Ook het Auto Motor Bonus Plan, waarbij het grootste aantal schadevrije jaren telt, is van toepassing.
De bonus-maluskorting is maximaal 80% na acht schadevrije jaren; bij geen schadevrije jaren is de korting 35%. Vanaf het negende schadevrije jaar krijgt de verzekerde bovendien een ‘ervaren-rijderskorting’ van 5%.
Caravanpolis aangepast
Unigarant heeft zijn caravanverzekering aangepast in verband met de onlangs geïntroduceerde certificering voor hagelbestendige daken van de Stichting Certificering Motorrijtuigen (SCM). Toercaravans die een SCM-gecertificeerd hagelbestendig dak hebben, krijgen 75% korting op de premie voor hagel- en stormdekking. Het eigen risico voor deze schades komt dan te vervallen. De regeling geldt ook voor caravans met een polyester dak.

Reageer op dit artikel