nieuws

Unigarant introduceert Omboekgarantieverzekering

Archief

ANWB-dochter Unigarant heeft in samenwerking met touroperator D-reizen een zogheten omboekgarantieverzekering op de markt gebracht, die klanten de mogelijkheid biedt om bij aanslagen, natuurrampen of epidemieën de buitenlandse vakantie binnen veertien dagen voor vertrek om te boeken naar een andere bestemming.

De klant kan ook omboeken als de infrastructuur op de plaats van bestemming zodanig is aangetast dat de reis niet kan worden gemaakt. Het gaat in ieder geval om gebeurtenissen waartegen het Calamiteitenfonds geen dekking biedt en waardoor iemand op voorhand een “verpest vakantiegevoel” heeft.
“Door bijvoorbeeld klimaatveranderingen en de grotere terroristische dreigingen, kregen we steeds meer signalen dat er behoefte is aan een mogelijkheid om je in te dekken tegen deze risico’s”, vertelt retailmanager Edward Reinderts van Unigarant.
Voor een premie van _ 4 per persoon per boeking kan de nieuwe verzekering via de website D-reizen.nl en bij de winkels van D-reizen worden gesloten, tot zeven dagen na het boeken van een reis.
Wie daadwerkelijk gebruik wil maken van de mogelijkheid tot omboeken, dient een recente publicatie te overleggen waaruit blijkt dat er op de vakantiebestemming iets loos is. Bovendien geldt een eigen risico van _ 50 als drempel en dient de verzekerde zelf de eventuele meerprijs van de nieuwe reis te betalen.
Oprekken
“D-reizen is voorlopig de eerste partij die de Omboekgarantieverzekering verkoopt”, aldus Reinderts. “Maar we hebben al meerdere partijen die zeggen geïnteresseerd te zijn. We verwachten dan ook in de toekomst andere afzetkanalen te hebben.”
In de reisbranche is de Omboekgarantieverzekering niet overal even enthousiast ontvangen. Zo voelt Oad-directeur Louis Frankenhuis meer voor het ‘oprekken’ van het Calamiteitenfonds. “Maar zolang dat niet het geval is, springen wij met een innovatief product als dit graag in dat gat”, is daarop de laconieke reactie van Unigarant.

Reageer op dit artikel