nieuws

Unigarant gaat volledig digitaal communiceren

Archief

Tussenpersonen van Unigarant kunnen komend najaar hun verzekeringscorrespondentie digitaal ontvangen. Uit een deze zomer gehouden pilot blijkt dat het intermediair digitaal communiceren bijzonder op prijs stelt.

Tussenpersonen kunnen per product aangeven hoe zij de correspondentie willen ontvangen: per e-mail of op papier. “Onze verwachting is dat op den duur veel tussenpersonen zich zullen aanmelden voor de digitale correspondentie”, stelt algemeen directeur Rob Kamphuis. “Tijdens de pilot vroegen tussenpersonen ons spontaan of zij nog mochten instromen in het traject.”  De dagelijkse mutatieverwerking kwam tijdens de testfase als grote meerwaarde naar voren. Mutaties die een tussenpersoon inbrengt in SalesGarant, het extranet van de verzekeraar, is de volgende dag verwerkt en als digitale output terugbezorgd. Ook kan de tussenpersoon zijn klant de correspondentie digitaal doen toekomen. Hiermee bespaart hij tijd, sluit hij de kans op fouten verder uit en anticipeert hij op de ontwikkeling dat meer en meer consumenten hun correspondentie digitaal opslaan. “Een gemiddelde tussenpersoon betaalt jaarlijks  een behoorlijk bedrag aan portikosten. De kosten van een e-mail vallen daarbij in het niet”, aldus Kamphuis. 
Veel tussenpersonen hebben bij hun systeemhuispakket een dossiermodule gekocht. Kiezen zij voor digitaal communiceren met Unigarant, dan kunnen zij hun correspondentie rechtstreeks en direct archiveren in hun digitale archief. Daarmee wordt de correspondentie van en naar de verzekeraar 100% digitaal. Ook hier is tijdwinst en kwaliteitsverbetering aanzienlijk te noemen, zo laat Unigarant weten.
 
 

Reageer op dit artikel