nieuws

Unigarant gaat autopremies op aandringen ANWB verlagen

Archief

Het volmachtbedrijf Unigarant gaat over twee weken de autopremies verlagen. De premie-aanpassing wordt doorgevoerd op aandringen van het moederconcern ANWB dat de huidige premies niet concurrerend genoeg vindt. Dit wordt door Unigarant bevestigd.

De premieverlaging van het vernieuwde autoproduct van Unigarant, dat eind maart in de markt gezet zal worden, heeft vooral betrekking op een aantal specifieke doelgroepen. Zo wordt het WA-tarief van personen die reeds acht jaar schadevrij rijden met 17,5% verlaagd. Het volledig casco daalt voor deze veilige rijders met 7,5%.
Startende autorijders krijgen bij Unigarant ook te maken met een premieverlaging, mits ze ouder zijn dan 24 jaar, en per minder dan 20.000 kilometer per jaar rijden. In dat geval krijgen ze een extra trede op de BM-ladder cadeau.
AD-test
Volgens ingewijden is de huidige premieverlaging een reactie op een recente vergelijking van autoverzekeringen in het Algemeen Dagblad, waar het product van de ANWB als duur uit de bus kwam. Unigarant-directeur Gert Jan Kamphuis meent echter dat de bewuste test in het AD niet van invloed is geweest op de prijsbijstelling. “De ANWB heeft gekeken hoe de tarieven van ons product zich verhouden met andere aanbieders. Daar kwam uiteindelijk de wens tot premieverlaging uit”, aldus Kamphuis.
Ook ontkent hij het gerucht dat risicodrager London & Lancashire (Royal) in eerste instantie niets wilde weten van een prijsverlaging. Volgens dit gerucht zou ANWB-directeur Paul Nouwen er uiteindelijk aan te pas hebben moeten komen om de prijs met enige dwang naar beneden te krijgen. “Dat gerucht verbaast me”, aldus de Unigarant-directeur.
Kamphuis: “Gerucht verbaast me”

Reageer op dit artikel