nieuws

Unigarant breidt ANWB-autopolis uit met schadeservice Care

Archief

Unigarant, 100% volmachtdochter van de ANWB, heeft de modulaire ANWB-autoverzekering uitgebreid met een schadeherstelservice. De service wordt uitgevoerd door Care Schadeservice, die daartoe een overeenkomst heeft gesloten met Unigarant.

De basisdekking van de ANWB Schadeservice verplicht verzekerden hun autoschades te laten repararen door een van de 48 vestigingen van Care in het land. De kostenvoordelen die daaruit vloeien, worden volgens de ANWB doorgegeven aan verzekerden in de vorm van een lagere cascopremie. Verder wordt gratis vervangend vervoer aangeboden en worden voertuigen die niet meer rijden naar de dichtstbijzijnde Care-vestiging gebracht. Woont de verzekerde verder dan tien kilometer van de Care-vestiging wordt de auto opgehaald. De reparatienota wordt rechtstreeks door Unigarant betaald. Voor klanten die reparatie van autoschades door een herstelbedrijf naar eigen keuze willen laten uitvoeren, is de polis zonder schadeservice beschikbaar. De lagere cascopremie is dan niet van toepassing, aldus Unigarant. 
De samenwerking met Unigarant is volgens directeur Hugo Pietersz van Care Schadeservice ‘vernieuwend’ en omzetverhogend. “We zijn trots en blij met deze afspraken. De omzet uit het verzekeringssegment – de tweede belangrijke klantengroep naast autoleasebedrijven – kan de komende jaren met zo’n € 10 tot € 15 mln toenemen.” 
De ANWB-Autoverzekering kent diverse te verzekeren rubrieken (WA, Brand, Diefstal, Ruitbreuk, Aanrijding, Ongevallen Inzittenden, Schade Inzittenden, Rechtsbijstand en Vervangend Vervoer). De instapkorting is 35%. De no-claimkorting kan oplopen tot maximaal 80% van de brutopremie. Leden van de ANWB krijgen 5% premiekorting. Ervaren rijders, met negen jaar of meer schadevrije jaren, kunnen nog eens 5% extra korting op de autopremie ontvangen. Risocodrager van de autopolis is Allianz-dochter London Verzekeringen. 

Reageer op dit artikel