nieuws

Unigarant: Autotrust-garantie op particulier gekochte auto

Archief

Sinds begin september kunnen particulieren auto’s jonger dan acht jaar verkopen met een garantie van zes maanden. Deze Autotrust-garantie wordt verstrekt door ANWB-dochter Unigarant.

Bijna elke tweedehands auto die door een particulier wordt aangeboden, komt in aanmerking voor een Autotrust garantie. Alleen auto’s ouder dan acht jaar en zeer dure wagens worden niet geaccepteerd.
Aan het verstrekken van de garantie gaat wel een keuring vooraf, die overal in het land kan worden uitgevoerd door de ANWB of keuringsbureau Dekra.
De kosten van de garantie komen voor rekening van de verkopende partij en zijn opgebouwd uit het bedrag van de keuring en een variabele premie, die afhankelijk is van type auto, bouwjaar, kilometerstand en vraagprijs. Deze kosten zijn direct op de website www.autotrust.nl te berekenen.
Zes maanden garantie
Na goedkeuring ontvangt de verkoper een Autotrust-garantiecertificaat, dat aantoont dat de auto in goede staat is en de koper een garantie geeft van zes maanden na de aankoopdatum. Deze kan de garantie zelf nog eens met zes maanden verlengen.
De garantieverzekering wordt gedekt door Unigarant. Bij eventuele gebreken betaalt de verzekeraar – na toestemming om te repareren – direct uit aan het door de koper te bepalen garagebedrijf.
In Nederland worden jaarlijks bijna 800.000 tweedehands auto’s tussen particulieren verhandeld.

Reageer op dit artikel