nieuws

Unie-leden niet langer verzekerd bij Ohra

Archief

Vakorganisatie De Unie heeft een eigen loket – Member Benefits – ingericht, dat voor de vakbondsleden gaat bemiddelen in verzekeringen. Daarnaast is Ohra niet langer (exclusief) risicodrager van polissen van De Unie-leden.

Member Benefits is de nieuwe service die De Unie biedt aan haar leden, 80.000 in getal. Het loket gaat alle diensten aan leden op het gebied van verzekeringen bundelen.
Nieuw is onder meer een gratis financieel adviesgesprek bij een lid thuis, waarbij de adviseur van De Unie inzicht geeft in pensioenen, hypotheken, arbeidsongeschiktheid, verzekeringen en vermogensbeheer. Daarnaast krijgen De Unie-leden een Unie-kaart waarmee voordelen bij privé-bestedingen (supermarkt, warenhuis, tankstation, etcetera) verkregen kunnen worden.
De Unie biedt de leden al enige jaren tegen gunstige premievoorwaarden hypotheken, pensioenverzekeringen en een pakket schadeverzekeringen (zoals inboedel, auto, ziektekosten en WAO-hiaat). De laatste drie jaren fungeerde Ohra als risicodrager van al deze verzekeringen. Aan die exclusiviteit komt nu een einde.
“De dienstverlening, met name op communicatiegebied, was onvoldoende. Het Unie-lidmaatschap werd in contacten met Ohra onvoldoende erkend”, aldus Elly Jonkman, directeur van Member Benefits. “Daarom hebben we nu gekozen om zelf een intermediairsrol te vervullen, in de vorm van Member Benefits.”
De verzekeringen worden nu elders ondergebracht. Jonkman denkt de onderhandelingen hierover met verzekeraars na de zomer te hebben afgerond. “Met Ohra is afgesproken dat de enkele duizenden Unie-polishouders straks zelf mogen kiezen waar ze hun polis ondergebracht willen hebben. Ze mogen bij Ohra blijven, maar ze kunnen ook voor de nieuwe verzekeraars kiezen.”

Reageer op dit artikel