nieuws

Uitzendbureau Monuta nog in startfase

Archief

Het uitzendbureau van Monuta voor buitendienstmedewerkers voor assurantiekantoren staat nog in de startblokken. Acht maanden na de oprichting kent de speciale vennootschap ‘Rent-a-salesforce’ pas twee actieve uitzendkrachten.

Zeven anderen zijn in opleiding. “We verwachten in april vijftien mensen aan het werk te hebben”, aldus senior-accountmanager Johan Pieters. “Waar het eindigt? Geen idee, misschien pas bij honderd.” Monuta stoelt die hoge verwachting op de belangstelling van het intermediair voor het uitzendbureau. “Kantoren komen zelf nauwelijks aan uitvaartverzekeringen toe, terwijl er enorme verkoopkansen zijn. Maar personeel is moeilijk te vinden, of het kantoor wil eigenlijk niet het risico lopen van een vaste werknemer extra.”
De uitzendkrachten komen in dienst van ‘Rent-a-salesforce’, een dochtervennootschap van Monuta. Ze krijgen een vast salaris met daarboven een provisiebeloning. De Apeldoornse natura-uitvaartverzekeraar leidt hen zelf op. ‘Rent-a-salesforce’ kan mailings verzorgen en eventueel zelf de afspraken regelen voor de uitzendkracht, door gebruik te maken van het callcenter van Monuta. De provisieverdeling tussen assurantiekantoor en ‘Rent-a-salesforce’ is afhankelijk van de zelfwerkzaamheid van de tussenpersoon. Maximaal gaat 75% van de provisie naar het uitzendbureau, waar de directie wordt gevoerd door Riekus van de Til.

Reageer op dit artikel