nieuws

Uitvaartverzekeraar BVZ wil hogerop

Archief

De regionale uitvaartverzekeraar BVZ wil de komende jaren uitgroeien tot een belangrijke speler in de markt voor natura-uivaart. Deze ambitieuze doelstelling heeft het in Heerlen gevestigde bedrijf geformuleerd in haar jaarverslag. BVZ boekte vorig jaar een forse resultaatsverbetering.

Het jaar 1998 stond bij BVZ (zeven medewerkers) vrijwel volledig in het teken van een strategische heroriëntatie. In plaats van zijn bedrijf te verkopen aan SNS bank besloot aandeelhouder Reinier Kleinen een joint-venture aan te gaan met Henk ter Braack, voormalig eigenaar van een accountantskantoor in het oosten van het land. Beiden maken nu deel uit van de directie.
Verder werden op advies van een extern bureau (kosten 1,5 ton) verbeteringen aangebracht in de (verkoop)organisatie en het treasury-management.
Resultaten
BVZ is actief in Limburg en Oost-Brabant. De verzekeraar boekte vorig jaar een omzetgroei naar f 3,2 (1,8) mln, met name door hogere beleggingsopbrengsten van f 1,7 (0,5) mln.
De premie eigen rekening bedroeg f 1,2 (1,1) mln, afkomstig van 55.000 verzekerden. De portefeuille (veertig koopsomposten van in totaal 120 mille) van de eind vorig jaar overgenomen uitvaartverzekeraar St. Clemens is in de cijfers meegenomen. Met de aankooptransactie was een bedrag van 125 mille gemoeid.
Het verzekerd kapitaal van BVZ nam toe tot f 38,2 (35,7) mln. De bedrijfskosten stegen naar f 1,1 (0,9) mln. Het technisch resultaat groeide tot f 1,1 (-0,1) mln. Het nettoresultaat bedroeg bijna f 1,0 mln tegen 44 mille verlies in 1997.

Reageer op dit artikel