nieuws

Uitvaartverenigingen fuseren tot onderlinge

Archief

Twee Groningse uitvaartverenigingen, Delfzijl en TBB, gaan fuseren. Na de fusie zullen de partners de onderlinge waarborgmaatschappij Uitvaartzorg Delfzijl UA gaan vormen.

De aanvraag voor een WTN-vergunning voor de nieuwe onderlinge natura-uitvaartverzekeraar ligt al bij de Verzekeringskamer. De fusiepartners zijn samen goed voor 10.000 verzekerden: ruim 7.000 van uitvaartvereniging Delfzijl en 3.000 van TBB (Termunten, Termunterzijl, Borgsweer).
Beide verenigingen bieden leden een basis natura-uitvaartverzekering. “Voor aanvullende producten werken wij samen met Nuva”, aldus Delfzijl-secretaris A.J. Melles.
Volgens Melles staat de fusie tussen beide verenigingen los van de komst van de Wet Toezicht Natura-uitvaartverzekeringsbedrijf (WTN). “De omvorming tot onderlinge is een gevolg van de WTN. Reden voor de fusie is een gebrek aan personeel en bestuursleden. Met dat probleem kampen veel regionale uitvaartverenigingen.” Melles sluit daarom niet uit dat andere kleine uitvaartverenigingen zich straks bij de nieuwe onderlinge zullen aansluiten.

Reageer op dit artikel