nieuws

Uitvaartpolis voor reïncarnatie in een boom of een plant

Archief

Asresten van overleden mensen en dieren gebruiken voor de kweek van bomen en planten plus verzekeringen voor de kosten van dit proces. Dat zijn de innovatieve uitvaartplannen van het bedrijf Re-In Green.

In juli wil de onderneming een eerste kwekerij in Aalsmeer (van bijna 10.000 m2) in gebruik nemen. Daar worden asresten van overledenen gedurende een jaar vermengd met het wortelbed van een boom of heester. De as gaat dan deels dienen als voedingsstof. De uiteindelijke boom of heester kan worden geplant op speciaal geprepareerde parkhoven, maar ook op begraafplaatsen, de vrije natuur of in de eigen tuin.
Re-In Green zegt de asresten op de eindplek via een speciaal protocol te verzegelen met de plant of boom. De gegevens worden op een certificaat vastgelegd.
Verzekering
Mensen kunnen zich bij Re-In Green (letterlijk: reïncarnatie in groen) voor de kosten van het kweekproces verzekeren, via een koopsom. De premie ineens bedraagt _ 1.800. Met de periodiek premiebetalende polis is over meerdere jaren een premie van _ 2.250 gemoeid. Re-In Green biedt de polissen in volmacht aan. Met Yarden lopen gesprekken over het risicodragerschap.
Nabestaanden die al beschikken over een urn met asresten, kunnen de diensten ook direct gaan afnemen. Ook zij moeten dan _ 1.800 betalen.
Parkhoven
Re-In Green verwacht binnenkort een eerste parkhof te openen in Aalsmeer. Daar kunnen de met asresten gekweekte heesters en bomen worden gepoot. Op termijn wil het bedrijf meerdere kwekerijen en parkhoven openen in heel Nederland; Re-In Green heeft zelfs wereldwijd patent aangevraagd op het idee.
Het idee is afkomstig van de Amstelveense hovenier Danny van Ramshorst. “Mensen na hun dood laten voortleven in de gedaante van een plant of boom”, is de basis van het concept. Hij wil met Re-In Green ook tuinarchitectonische adviezen gaan geven voor de eindbestemming van de plantplek. Van Ramshorst wordt bijgestaan door markteer Jan-Willem Tuininga en Henk Dekkers van Uitvaartplatform in Amstelveen.

Reageer op dit artikel