nieuws

Uitspraken Zalm klap in gezicht Bastiaans

Archief

André Bastiaans, directeur van de Eindhovense BAE-Groep, is onaangenaam verrast door de “zoveelste onheilstijding” uit de mond van minister Zalm.

In een nieuwsbrief aan de aangesloten tussenpersonen laat Bastiaans weten dat hij de uitspraken van minister Zalm over het wel of niet gebruiken van de term ‘onafhankelijk’ meer dan zat is. “Onze minister Zalm heeft bedacht dat het woord ‘onafhankelijk’ in de toekomst niet meer gebruikt mag worden, als een adviseur provisie als beloning ontvangt. Om het woord onafhankelijk in de toekomst nog te mogen gebruiken, moet u werken op basis van declaratie en/of verrichtingentarief. Ik heb de afgelopen tijd veel gelezen en nog veel meer gehoord over de WFD, maar deze nieuwe loot aan de stam van toch wel moeilijk te verteren verzinsels is een klap in mijn gezicht”, aldus Bastiaans.
“Stel u werkt op tariefbasis met uw klanten en de maatschappij betaalt u ‘per ongeluk’ ook nog provisie. Ik neem aan dat je dan door een leger van controleurs aan de schandpaal genageld wordt c.q. tot grote boetes wordt veroordeeld. Wat is aannemelijker? De tussenpersonen, die onze branche altijd al bedorven hebben, berekenen zowel een tarief aan de consument als een provisie bij de maatschappij. Niemand die het merkt en zo mogen straks alléén die mensen die het niet zo nauw nemen met het woord ‘onafhankelijk’ schermen. Misschien dat het eens tijd wordt dat de heer Zalm een bezoekje aflegt aan onze organisatie voor de onafhankelijke assurantie- en financieringsadviseur. Het zou mooi zijn in deze steeds verder ‘geprivatiseerde’ wereld (behalve dan in onze branche), indien de mensen die over en vooral voor ons oordelen ook eens praktijkervaring met of bij een onafhankelijke verzekeringsadviseur zouden opdoen.”
Bastiaans spreekt ten slotte de hoop uit dat zijn informatiebulletin in handen komt en ook nog gelezen wordt door de politiek.

Reageer op dit artikel