nieuws

Uitkomst studie Verzekeringssite: autopremies met 18% gedaald

Archief

De gevolgen van de prijzenoorlog bij autoverzekeringen tekenen zich af. De Verzekeringssite heeft berekend dat de jaarpremies, vergeleken met vorig jaar augustus, gemiddeld met 18% zijn gedaald.

Voor de consument komt dat neer op een mogelijke premiebesparing van gemiddeld _ 106 op jaarbasis. De grootst mogelijke besparing bij oversluiten die de Verzekeringssite tegenkwam, bedroeg 57% ofwel _ 256 per jaar.
De vergelijkingssite heeft in het onderzoek de premies van 258 aanvragen voor goedkope autoverzekeringen van augustus vorig jaar op een rij gezet. Vervolgens zijn de uitkomsten daarvan vergeleken met de goedkoopste premies van dit jaar. Van alle autobezitters blijkt ruim 90 procent te kunnen besparen op de verzekering, als ze nu hun polis zouden oversluiten.
Individualisering
De sterk verbeterde resultaten van de schadeverzekeraars gaven hun de ruimte de premies naar beneden bij te stellen om zodoende het marktaandeel te vergroten, aldus de Verzekeringssite. Daarnaast is het duidelijk dat de opkomst van de internetverzekeraars consumenten voordeel heeft gebracht. Voorbeelden daarvan zijn Ineas en Verzekeruzelf.
Verder zou de steeds verdergaande individualisering van de verzekeringspremies bijdragen aan gunstige tarieven voor consumenten. Op basis van specifieke risicoprofielen worden de premies per doelgroep aangepast.
Vrijwel alle grote autoverzekeraars zijn in de vergelijkingen van de Verzekeringssite opgenomen, met uitzondering overigens van Interpolis (goed voor een marktaandeel van 10%).

Reageer op dit artikel