nieuws

Uitdagende koopsomactie Aegon met prijsvergelijkingen

Archief

Aegon heeft in een bliksemactie mèt taart circa 1500 tussenpersonen kond gedaan van een nieuw koopsomprodukt onder de naam Aegon GarantieKoopsom “met een zeer hoog gegarandeerd eindkapitaal”. De maatschappij biedt daarbij het intermediair een overzicht van vergelijkbare tarieven van concurrenten.

Tussenpersonen wordt een informatiepakket uitgereikt met voorbeeldbrieven en bijsluiters om klanten te mailen. “Kies ’n koopsom van een betrouwbare maatschappij, met 100% garantie op een héél hoog eindkapitaal” zo luidt de slagzin in de voorbeeldbrief.
De actie heeft te maken met de belastingaangifte vóór 1 april. Een lijfrentekoopsom voor het belastingjaar 1994 kan nog tot 1 juli 1995 (inleverdatum belastingaangifte na uitstel) worden gestort.
Het tarief van het koopsomprodukt van Aegon is geldig tot 1 juli 1995.
Ranglijsten
In het informatiepakket zitten vier ranglijsten van 17 verzekeraars met vergelijkbare aanbiedingen (peildatum 24 februari jl.), waarmee dat hoge eindkapitaal van het koopsomprodukt van Aegon wordt aangetoond. “Daar ziet u dat Aegon steevast een positie inneemt in de top-5”, aldus de maatschappij.
In alle ranglijsten is de verzekerde een man en gaat het om een koopsom van f 5.496. Met de koopsom wordt steeds een kapitaal bij leven verzekerd met restitutie van de koopsom bij eerder overlijden.
In de klasse ‘leeftijd 35 jaar en een duur van 25 jaar’ levert de koopsom de man bij Aegon een gegarandeerde uitkering bij leven op van f 34.463 en Aegon staat daarmee op de eerste plaats in die klasse. Tweede en derde zijn Erasmus (f 32.767) en Stad Rotterdam (f 32.501), maar bij beide maatschappijen is de uitkering bij eerder overlijden slechts 90% van de koopsom. Onderaan staat hier Interpolis met f 17.725 en 90% restitutie bij eerder overlijden.
In de klasse ‘leeftijd 40 jaar en een duur van 20 jaar’ nemen genoemde drie maatschappijen dezelfde positie in als in de voorgaande. De uitkering bij leven is bij Aegon f 22.770, bij Erasmus f 22.200 (90% restitutie) en bij Stad Rotterdam f 21.931 (90% restitutie). Ook hier staat Interpolis op de onderste plaats met f 14.581 (90% restitutie).
In de klasse ‘leeftijd 45 jaar en een duur van 15 jaar’ staat Ohra (f 15.052) op de eerste plaats, gevolgd door Erasmus (f 15.006; 90% restitutie) en Aegon (f 14.977). Onderaan staat hier Nationale-Nederlanden met f 11.426.
In de klasse ‘leeftijd 50 jaar en een duur van 10 jaar’ staat Ohra bovenaan (f 10.325), gevolgd door Aegon (f 10.108) en door Erasmus (f 9.990; 90% restitutie). Ook hier op de onderste plaats: Nationale-Nederlanden (f 8.292).
Aegon rekent op een flink stuk van de “koopsomtaart’, laat de maatschappij weten aan de tussenpersonen die ze heeft benaderd.

Reageer op dit artikel