nieuws

UCB zet ReserVie in de markt

Archief

UCB Hypotheken, onderdeel van BNP Paribas, introduceert in samenwerking met IFC-(Innovative Financial Concepts) een nieuw hypotheekconcept, onder de naam ReserVie. Het product is een combinatie van hypotheek en vermogensopbouw.

ReserVie claimt volledige transparantie ten aanzien van de kosten en opbrengsten. Het totale ingelegde bedrag wordt geïnvesteerd en de – in de polis genoemde – kosten worden gedurende de looptijd verrekend.
ReserVie bestaat uit twee onderdelen, een lening en het beleggingsdeel, het zogenaamde With Profits Plan. Dit is een in Groot-Brittannië zeer populair product van MGM International Assurance (MGMI). "Dit financiële concept heeft de Nederlandse markt nog niet eerder bereikt en belooft een zeer brede doelgroep aan te spreken", zegt Frans de Kievit, commercieel directeur UCB Hypotheken. "We spelen in op de toekomstige pensioentekorten van de huidige veertigers. Juist voor hen is ReserVie zeer aantrekkelijk. Bovendien kan men tijdens de looptijd tussentijds geld opnemen op momenten dat men het nodig heeft."
Beleggingsdeel
Minimaal 20% van het hypotheekbedrag wordt gestort in het beleggingsdeel. Arnold Schulte, accountmanager bij IFC: "Het risico blijft beperkt. In tijden van goede beleggingsresultaten wordt een deel van de winst gereserveerd voor eventueel mindere tijden. Het fonds beperkt hierdoor het risico tot een minimum en kan op momenten dat de beleggingsresultaten negatief zijn, toch rendement doorgeven."
UCB Hypotheken is een volle dochter van groep BNP Paribas en werkt samen met professionele hypotheekadviseurs. MGMI is onderdeel van MGM Assurance, een Britse onderlinge verzekeringsmaatschappij die op de Nederlandse markt wordt vertegenwoordigd door IFC uit Roermond.

Reageer op dit artikel