nieuws

Ubo neemt Moira over; integratie kost tijd

Archief

Er mag dan overeenstemming bestaan over de overname van Moira Verzekeringsbank door Aegon-dochter Ubo, de besprekingen over de integratie van de activiteiten hebben nauwelijks (nog) tot resultaten geleid.

Uit onder meer de gesprekken met de vakorganisaties is naar voren gekomen, dat Ubo en Moira nog geen zicht hebben op de gevolgen van de samenvoeging.
De bedoeling is, dat werkgroepen van beide maatschappijen afzonderlijk aan de slag gaan en de integratie op onderdelen voorbereiden. Het in elkaar schuiven de binnendienst zal geen problemen vormen; veel meer discussie zal ontstaan over samenvoeging van de buitendienstkorpsen.
Centraal staat daarbij de vraag welke verkoopkanalen moeten worden bediend. Volgens Unie BLHP-woordvoerder H. Schirmbeck zullen de loondienstorganisatie van Ubo en het eigen verkoop- en intermediairkanaal van Moira naast elkaar blijven bestaan. “Over een jaar willen beide partijen bekijken wat er dan moet gebeuren.”
De eigen verkooporganisatie van Moira omvat 60 op een totaal van 128 medewerkers. Die van Ubo telt 150 van de in totaal ruim 300 medewerkers. Het gezamenlijk premie-inkomen beloopt f 325 mln over 1993.

Reageer op dit artikel