nieuws

UAP/NieuwRotterdam stopt met loondienstorganisatie

Archief

De loondienstorganisatie Unas van UAP/NieuwRotterdam wordt beëindigd. De kans bestaat dat een deel van de 35 Unas-consulenten als zelfstandig intermediair gaan werken binnen de bemiddelingspoot van de verzekeraar.

“We hebben ervoor gekozen de loondienstorganisatie af te stoten en ons volledig te concentreren op de rol van intermediairverzekeraar”, zegt J.W. van Berkum, lid van de raad van bestuur van UAP/NieuwRotterdam. “Wat er echter precies met de consulenten gaat gebeuren, is nog onderwerp van bespreking.”
“Een aantal mensen zal weggaan of worden herplaatst in het levenbedrijf en de binnendienst. We bekijken nu of we een twintigtal, sterk commerciële mensen kunnen inpassen in ons bemiddelingsbedrijf. Hoe dat gaat gebeuren, is nog onduidelijk”, stelt Van Berkum. De kans lijkt aanwezig dat het afgeslankte Unas een apart intermediairbedrijf van UAP/NieuwRotterdam wordt.
Unas zou dan een dochter worden van één van de bestaande intermediairbedrijven van de maatschappij: W.B.D. Lippmann Groep, Assurantiebedrijf Hoofdstad, Kröller Assurantiën, Financieel Dienstencentrum Kröller, Assurantiebedrijf Den Hollander en Industrieel Assurantiekantoor (IAK) Eindhoven.
Eind vorig jaar is het assuradeurenbedrijf De Kerf Assurantiën overigens opgehouden te bestaan. Volgens Van Berkum was De Kerf al geen echte tussenpersoon meer, maar fungeerde het als back-office voor Zeeuwse assurantiekantoren. De werknemers uit Terneuzen werken nu vanuit het Utrechtse hoofdkantoor van UAP/NieuwRotterdam.

Reageer op dit artikel