nieuws

UAP: tot 2000 vast aan Anova

Archief

De samenwerking op het gebied van gemengde collectiviteiten tussen UAP-NieuwRotterdam en ziekenfonds Anova is in ieder geval tot het jaar 2000 contractueel vastgelegd.

Dit meldt directeur Van de Werd van UAP-NieuwRotterdam naar aanleiding van de aangekondigde fusie tussen Anova en ziekenfonds ZAO, dat samenwerkt met NN via de voormalige cluster van ziekenfondsen: MeanderZorg.
Niet bijten
Volgens Van de Werd hoeven de twee particuliere verzekeraars elkaar in de nieuwe situatie niet te bijten. Nationale-Nederlanden beaamt dit laatste, maar noemt het voor de hand liggend dat de nieuwe combinatie op den duur zal kiezen voor één van beide verzekeraars.
NN wil bovendien per 1 januari van start gaan met een landelijk opererend ziekenfonds, Nationale Zorgverzekeraars Combinatie genaamd. Volgens NN is de oprichting wenselijk, gezien de groeikansen in de markt van gemengde collectiviteiten. ZAO zal de administratie van het nieuwe ziekenfonds gaan voeren.

Reageer op dit artikel