nieuws

UAP-NieuwRotterdam ‘sponsor’ van nieuw stadion FC Twente

Archief

UAP-NieuwRotterdam is een van de externe financiers van het Arkestadion, het nieuwe voetbalstadion van FC Twente in Enschede dat in april 1998 klaar moet zijn.

De bouwkosten van het stadion, begroot op ruim f 20 mln, worden gefinancierd uit bijdragen van gemeente, provincie en negen founders, een groep bedrijven die mede om commerciële belangen FC Twente een goed hart toedragen. Een van deze bedrijven is van oudsher UAP, inmiddels opgegaan in UAP-NieuwRotterdam. “In het verleden heeft de toenmalige UAP toezeggingen gedaan aan het bestuur van FC Twente om medewerking te geven aan de bouw van een voetbalstadion. Die toezegging is nu ingelost”, zegt desgevraagd directeur concern-juridische zaken mr. Jos Netten.
Met het oog op de financiering is volgens hem “om organisatorische redenen” de besloten vennootschap UAP Stadion opgericht. “Deze BV neemt met de BV’s van de acht andere bedrijven deel in de commanditaire vennootschap die uiteindelijk voor de financiering zorgdraagt”, aldus Netten.
In ruil voor de lening ontvangt UAP-NieuwRotterdam sponsorfaciliteiten van FC Twente, waaronder de mogelijkheid om zakenrelaties te ontvangen in het nieuwe stadion. Netten: “Veel assurantiekantoren in Twente bemiddelen voor ons. Het is dus van groot belang dat we ons daar heel goed profileren.”

Reageer op dit artikel