nieuws

UAP-NieuwRotterdam komt met eigen Pemba-product

Archief

Met de introductie van de WAO-Stabiliteitsverzekering heeft UAP-NieuwRotterdam haar versie van een Pemba-product geïntroduceerd. “De polis is geen premiedempingsproduct maar een WAO-vervangende verzekering”, aldus de maatschappij.

Met verwijzing naar de naam van het Pemba-product zegt UAP-NieuwRotterdam de werkgevers, met minimaal vijftien fulltime werknemers, een stabiele premie te kunnen garanderen voor een reeks van jaren.
De polis kent een bonus/malus-ladder vergelijkbaar met die voor autoverzekeringen, waarop ondernemers kunnen aflezen welke premies moeten worden betaald indien de WAO-uitkeringen worden gewijzigd. De eerste drie jaar evenwel worden de premiepercentages niet veranderd.
WAO-uitkeringen als gevolg van een ongeval buiten de werksfeer worden niet meegeteld bij het aanpassen van de premies. Ook WAO-uitkeringen die binnen een half jaar na aanvang zijn beëindigd in verband met herstel van de werknemer, worden buiten beschouwing gelaten.
UAP-NieuwRotterdam biedt bedrijven de mogelijkheid een deel van de vijf ‘Pemba-jaren’ te verzekeren. Het Pemba-product van UAP-NieuwRotterdam kan overigens niet als losse verzekering worden gesloten, maar moet gecombineerd zijn met een of meer van de volgende collectieve verzekeringen: WAO (WAO-gat en excedent), ziektekosten en/of ziekengeld.

Reageer op dit artikel