nieuws

UAP en Nieuw Rotterdam praten 19 juli verder met vakbonden

Archief

UAP Nederland en Nieuw Rotterdam zullen op 19 juli voor de vierde keer overleg hebben met de vakbonden over de uitgangspunten van een sociaal plan in het kader van de integratie van beide verzekeraars.

De nieuwe organisatie van de fusiepartners UAP en Nieuw Rotterdam zal een kantoorpand gaan betrekken op een centrale lokatie binnen de driehoek van de huidige vestigingsplaatsen Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven. Binnen twee maanden moet daarover een concreet voorstel zijn geformuleerd.
200 arbeidsplaatsen
De fusie zal op termijn ook gevolgen hebben voor de personele bezetting. Bij UAP (750 werknemers) en Nieuw Rotterdam (800 medewerkers, inclusief die van de bemiddelingsbedrijven) zullen naar schatting 200 van de in totaal 1.550 arbeidsplaatsen verdwijnen.
De vakbonden gaan er vanuit dat er geen gedwongen ontslagen zullen plaatsvinden.
Vooruitlopend op die integratie verhuist de vestiging ‘bedrijven’ van UAP Schade naar het kantoorgebouw van Nieuw Rotterdam aan de Blaak in de Maasstad.
Op het gebied van de automatisering is gekozen voor aansluiting bij de systemen van UAP Nederland. Voor de distributie via het volmachtkanaal zal gebruik worden gemaakt van de systemen van Nieuw Rotterdam.
Topholding
UAP en Nieuw Rotterdam hebben een topholding gevormd, die voor de duur van het fusieproces wordt bestuurd door een groepsraad. Daarin hebben zitting voorzitter J. Vanderhulst, vice-voorzitter N.P. Korteland, mr A.C. Blom, drs J.P. Hoekstra, mr P. Kroezen, en J. van de Meeberg. De naam van het nieuwe concern is (nog) niet bekend gemaakt, maar in elk geval zal de relatie met het UAP-concern daarin tot uiting komen.
De activiteiten van de nieuwe combinatie, verzekeren en bemiddelen in verzekeringen, worden ondergebracht in twee (sub)holdings. De subholding Verzekeringen wordt geleid door voorzitter Vanderhulst, en vice-voorzitter Korteland, en bestaat uit vier divisies: – Commercie, geleid door Blom; – Particulieren, geleid door Kroezen; – Bedrijven, geleid door Van de Meeberg; – Employee Benefits, tijdelijk geleid door Korteland.
Huidig directeur Hoekstra van UAP Leven wordt verantwoordelijk voor de public relations van de subholding Verzekeringen.
De bemiddelingssector, bestaande uit IAK en de W.B.D. Lippmann-bedrijven, zal niet worden betrokken in de integratie, stellen UAP Nederland en Nieuw Rotterdam. De subholding Bemiddeling krijgt een vierhoofdige directie: Korteland (voorzitter), Vanderhulst (vice-voorzitter), J.W. van Berkum en Koolhaas (IAK).
Reijmers directeur bij Schlencker
Directeur G.J.J. Reijmers van Nieuw Rotterdam Schade vertrekt per 15 juni naar Sedgwick Nederland. Hij wordt de nieuwe algemeen directeur van Schlencker Assuradeuren en lid van de Executive Committee van Sedgwick. Reijmers volgt daar interim-directeur ir A.S. Miltenburg op.

Reageer op dit artikel