nieuws

Twintigjarige CAK nog moet het nog steeds hebben van onderwijssector

Archief

CAK, Centraal Administratiekantoor, bestaat dit jaar twintig jaar en trakteert de medewerkers en hun partners op een vierdaags reisje naar New York. De concurrentie van Geové heeft CAK meer goed dan kwaad gedaan.

Tussenpersoon CAK (Dordrecht) heeft het bestaan voornamelijk te danken aan ziektekostenverzekeringen voor de onderwijssector. Op dit moment werkt circa 88% van de CAK-klanten in de onderwijssector. De overige 12% bestaat uit hbo’ers en academici. Van het premie-inkomen bij CAK, en volmachtdochter National Academic, dat circa f 100 miljoen bedraagt, is zo’n 65% afkomstig uit de ziektekostensector. CAK biedt de doelgroep voorts ‘simple-risk’ verzekeringen aan. Afgezien van wat losse ziektekostenverzekeringen (die voornamelijk bij NVS worden gesloten) heeft CAK (al sinds jaren) het mantelcontract ondergebracht bij Amicon. CAK-directeur Gijsbert Geysendorpher: “Saillaint detail is dat Geové ons een paar jaar geleden met een mantelcontract voor de onderwijssector ging beconcurreren, maar dat deze verzekeraar sinds kort tot de Amicon-groep behoort.”
Geové RZG, die een contract had voor ambtenaren op het ministerie van onderwijs en veel onderwijzend personeel in de boeken had, startte in 1997 met een mantelcontract voor onderwijzend personeel. Op dit contract zijn zo’n 60.000 onderwijzers en hun meeverzekerden ingeschreven. Volgens Geové zit er gestage groei in het contract. Rond de jaarwisseling zijn er ongeveer 1.200 verzekerden bij gekomen.
Geysendorpher zegt dat de concurrentie van Geové RZG hem meer goed dan kwaad heeft gedaan. Ook CAK, die aanvankelijk individuele polissen aanbood, had inmiddels een mantelcontract. “Gezien onze goede voorwaarden is het aantal deelnemers sindsdien gegroeid. Wij hebben nu op dit contract zo’n 41.000 verzekerden. Dit houdt in, dat in een paar jaar tijd Amicon het voornaamsste deel van de 213.000 leerkrachten heeft binnengehaald.”

Reageer op dit artikel