nieuws

Twenteleven druk met verzending nieuwe polissen

Archief

Twenteleven is druk bezig met de verzending van polissen die de verzekeringen van Vie d’Or zullen vervangen. Binnen drie weken moet de klus geklaard zijn.

Op vrijdag 12 augustus heeft de maatschappij de ruim 3000 lijfrenteverzekeringen tegen periodieke premie de deur uit gedaan. Op vrijdag 19 augustus zijn de 600 risicoverzekeringen (overlijden en arbeidsongeschiktheid) verstuurd. Deze week is Twenteleven begonnen met de verzending van de ruim 4000 spaarpolissen.
“We faseren de verzending om het aantal binnenkomende telefoontjes van polishouders te spreiden”, zegt directeur drs. W. Moes. In de week na de verzending van de lijfrenteverzekeringen kreeg de maatschappij vele honderden telefoontjes van betrokken verzekerden, met het oog op nadere informatie. “Er was nauwelijks sprake van emoties”, zegt Moes.
Op het ogenblik is Twenteleven bezig met de afwikkeling van de verzekering in verband met acht gevallen van overlijden.
De meest ondankbare klus komt nog: de toezending van circa 240 nieuwe contracten voor lopende lijfrenten. De lijfrentetrekkers voelen de korting meteen in hun inkomen. Tot nu toe hebben zij in het kader van de noodregeling steeds hun oorspronkelijke termijnen ontvangen. In de toedeling van de waarde per polis zijn de lopende lijfrenten iets gunstiger behandeld dan de andere polissen omdat hier geen herstel van de oorspronkelijke waarde meer mogelijk is. De korting beloopt bij deze polissen maximaal 40%.
Naar verwachting zullen binnen twee à drie weken alle nieuwe polissen verzonden zijn, uitgezonderd incidentele tijdrovende gevallen.

Reageer op dit artikel