nieuws

Tweehonderd werknemers moeten verkassen door komst SNS Regiobank

Archief

SNS Reaal is in gesprek met ING over de integratie van CVB Bank en de van ING overgenomen Regiobank en de gevolgen voor werknemers.

Het gevolg van de integratie is dat honderd ING-werkplekken verhuizen van Amsterdam naar Utrecht, dat de zetel gaat worden van de SNS Regiobank. De honderd mensen die bij de SNS-dochter CVB Bank werken, moeten verhuizen van Den Bosch naar Utrecht. “Voor een deel van hen is dat extra zuur”, zegt FNV-bestuurder bestuurder Patrick Banis, “omdat zij enkele jaren geleden juist van Utrecht naar Den Bosch zijn gegaan.” “FNV Bondgenoten bekijkt wat ING met SNS Reaal afspreekt, zodat er geen rechtsongelijkheid ontstaat tussen de ING-populatie en de CVB-medewerkers.”
Wanneer de verhuizing plaats gaat vinden, weet woordvoerder Gordijn van Reaal nog niet. “De deal is nog niet helemaal rond en daarna volgt er nog een adviestraject. Dus of het nog dit jaar wordt, weten we echt niet.”
Daarnaast gaat SNS Reaal het zogeheten servicecentre Operations Hypotheken uitbesteden aan Ordina. Begin 2008 verhuizen hierdoor 23 werkplekken van Utrecht naar Zoetermeer. “Dit heeft veel onrust teweeggebracht bij de medewerkers. Iedereen in het concern kijkt hier met spanning naar, aangezien uitbesteding iets nieuws is voor SNS Reaal. Ook hier bekijkt FNV Bondgenoten de zaak, met hetzelfde pakket aan arbeidsvoorwaarden als inzet.”

Reageer op dit artikel