nieuws

Tweede VW-polis op komst

Archief

Volkswagen-importeur Pon Holdings heeft met de verzekeraars verenigd in Stichting Schadegarant een akkoord bereikt over de distributie van een VW-polis voor het intermediair. Het product komt naast de langer bestaande merkenpolis van VVS in Diemen, het volmachtbedrijf van de VW-importeur.

Merkgebonden autopolissen die via autodealers worden verkocht, zijn de laatste jaren voor vrijwel alle automerken verschenen, dit tot groot verdriet van de tussenpersonenorganisaties NVA en NBVA.
Mede door hun invloed hebben de twaalf intermediairmaatschappijen aangesloten bij Stichting Schadegarant, de koepelorganisatie van schadeherstelbedrijven, de strijd aangebonden met de nieuwe concurrenten. Op hun initiatief worden nu exclusieve merkenpolissen ontwikkeld voor assurantietussenpersonen. Toyota mocht daarvan onlangs de primeur beleven. ‘Voorbarig’
De VW-polis is de tweede in de rij. De globale voorwaarden zijn vrijwel identiek aan de Toyota-polis: een verbeterde nieuwwaarderegeling (15 in plaats van 12 maanden), een korting op het eigen risico, gratis vervangend vervoer bij reparatie of totaalverlies, en glasschadeservice.
Schadegarant-woordvoerder Johan Schoonhoven wil de komst van de VW-polis niet bevestigen, noch ontkennen. Op de mededeling dat Amev de komst van de VW-polis al heeft aangekondigd, laat Schoonhoven zich wel ontvallen dat dit “heel erg voorbarig is”. Hij ontkent dat Schadegarant betrokken is bij de totstandkoming van merkgebonden autopolissen voor het intermediair, hoewel uit een relatieblad van Amev, één van de aangesloten verzekeraars, zonneklaar blijkt dat de merkpolissen “een product zijn van samenwerking tussen Stichting Schadegarant en de diverse auto-importeurs”. Schoonhoven: “Het is een commerciële zaak van de twaalf individuele verzekeraars. Wij bemoeien ons alleen met schade-afhandeling.” Schadegarant treedt op voor twaalf verzekeraars: Aegon, Algemeen Zeeuwse (ING), Amev, Axent (Aegon), Delta Lloyd, Generali, Hooge Huys, Nationale-Nederlanden (ING), NVG (Aegon), RVS (ING), Tiel Utrecht (ING) en Zurich.

Reageer op dit artikel